понедельник, 25 апреля 2016 г.

Новое веганское кафе в Киеве!!

Сегодня я хочу рассказать вам о новом полностью веганском кафе в Киеве - One Planet. Вся приготовленная здесь еда исключительно растительного происхождения, при этом все очень вкусно и относительно недорого.
Знакомьтесь – Павел Вышебаба, основатель One Planet.
Добрый день! Ваше кафе открылось чуть больше недели назад (кстати, поздравляю с открытием!), расскажите откуда возникла идея создания заведения с приготовлением чисто веганских блюд?
Дякую за вітання! Ідея відкрити веганський заклад зріла разом із усвідомленням себе і свого місця в світі. З дитинства, як і більшість людей, я намагаюсь розібратися хто я є по відношенню до інших, наскільки ми пов’язані або відокремлені від навколишнього світу, чи можна взагалі говорити про «я» чи «індивідуальність» в тій ситуації, в якій ми всі знаходимось тут, на планеті.
Наша Земля - єдиний дім для всіх форм життя. У цьому домі людина та інші тварини мають однакові права на життя і свободу. Мирне, поважне ставлення до тварин, поводження з ними в дусі братерства і сусідства - ось що таке веганство.
До того ж, тваринництво в промислових масштабах приносить страждання не лише тваринам, воно загрожує існуванню планети і людей як виду. Саме тваринництво - є основною згубною причиною парнікового ефекту, який може зруйнувати всю екосистему Землі. Наше втручання і штучне розведення видів загрожує всім живим істотам і лише ми маємо змогу зупинити цей процес і врятувати всіх. Розмов достатньо, треба діяти, - приблизно так народилась ідея створити веган-кафе.
Можна харчуватися смачно, поживно і корисно їжею рослинного походження. Частина місії One Planet - показати наскільки це легко і створити комфортний майданчик для розвитку мирних і відповідальних ініціатив.


Есть ли аналогичные заведения в городе Киев, в других городах Украины? И что вас отличает от них?
Думаю, Київ вже цілком готовий зробити цей свідомий світоглядний крок вперед і розвивати веган-ініціативи. Для порівняння, веганських закладів тільки в Варшаві - 23, у Празі - 29, у Берліні - 48. В Києві - один стріт-фуд GREEN13 від Vegano Hooligano. Його люблять кияни і обожнюють вегани, я один з них, але гості хочуть ще більше закладів у різних форматах. Тому я прийшов до Vegano Hooligano і запропонував свій час, скромні знання, сили та інші ресурси, щоб у країні розвивався рух ахімси, ненасилля, свободи, поважного ставлення до природи і живих істот - все те, що європейська цивілізація звикла називати веганством.
У нас дружня франшіза, у нас спільні цінності і на цьому ґрунтується наша співпраця. Наші спільні дії народжують кафе One Planet від Vegano Hooligano Family.

Кто входит в вашу команду
В кафе ми створюємо команду мрії, основні критерії - спільні цінності, вогник в очах, поважне ставлення до планети і професійність. Наша команда відображає всю Україну яка готова до виходу на новий рівень відкритих і відповідальних стосунків з планетою. У нас вже є члени команди з усієї країни - дівчата і хлопці від Львову до Донецька, від 18 до 50 років, від тих, хто проїхав автостопом всю Європу до тих, хто медитував в ашрамах Непалу та Індії, від екологів до географів. Я щасливий, що такі люди долучаються до спільної справи, розуміють необхідність того, що ми робимо. Ніщо не зупинить ідею, час якої настав.

Почему на Воздвиженке? Это специально подобранное место или просто так сложились обстоятельства?
Наш заклад відкрився в одному з найприємніших кварталів країни - на Воздвіженці. Моє особисте відчуття цього району - туди вклали багато грошей, а тепер туди треба вкласти душу і зміст. Ми маємо вдихнути туди життя, а найкраще це може зробити заклад, зміст якого - життя. Розпочали з того, щоб розповсюдити добрі емоції в своєму кварталі – написали на двох наших банерах «Любов сильніше за все!».

Опишите немного ваше меню, кто составляет и что является его изюминкой?
Меню розробляє шеф-кухар Vegano Hooligano Володимир Євлах. Я до справ кухні, чесно кажучи, майже не торкаюся.

Какие блюда пользуются большей популярностью?
Гості люблять фалафель і бургер



Ваше заведение относительно небольшое, но при этом есть своя мини-библиотека, расскажите немного о ней.
Так, у нас є невелика бібліотека з великими книгами. Є Директор бібліотеки, який слідкує за її наповненням і різноманітністю. Ви можете прийти і почитати книжки українською і англійською мовами, можете залишити книжку для інших відвідувачів.

Заведение пока работает в тестовом режиме, но можно ли уже что-то сказать о его популярности, как в целом идут дела? Много ли желающих отведать веганских блюд?
Зараз прекрасний період розвитку і пізнання. Кілька днів тому ми запустили безкоштовну доставку Воздвіженкою. Про нас тільки-тільки дізнаються сусіди. На черзі – доставка Подолом.


Желаю вашему заведения побольше голодных клиентов и спасибо за интервью!
І ми вам дуже дякуємо!

1 комментарий: