Я очень люблю помидоры и употребляю их в любом виде. А вот недавно
познакомилась и с вялеными помидорами, вернее с украинской компанией, их
изготавливающей. Чтобы узнать все подробности рынка вяленых помидоров в нашей
стране, я пообщалась с Андреем
Держипольським, основателем проекта «Украинские
вяленые помидоры».
1. Добрый день! Расскажите вкратце о своей компании: как давно работаете, где находится производство, сколько человек в вашей команде?
Працювати ми почали відносно недавно – минулого літа, так що це у нас
тільки другий сезон. Виробництво знаходиться в Херсоні, там же, де і помідори,
так що шлях віх грядки до банки у них не довгий. Наша команда – це 5 чоловік
(не рахуючи найманих працівників), 4 тут в Києві і один в Херсоні.
2. Как происходит процесс вяления томатов и подходит ли данный продукт сыроедам?
Помідори в'яляться в ковекційних сушках при температурі 50-70 градусів
протягом кільканадцяти годин. В цьому сезоні хочемо також спробувати в'ялити на
сонці. Це інший процес, ніж ковеційна сушка, може тривати 7-14 днів в
залежності від різних факторів. Помідори при цьому можуть нагріватись десь до
50 градусів. Так чи інакше, наш кінцевий продукт – в'ялені помідори в банках,
підлягає стерилізації на останній стадії виробництва, так що порекомендувати
його сироїдам нажаль не можу.
3. Откуда появилась идея изготовления вяленых помидоров?
4. Где берете сырье для производства?
5. Расскажите о своем ассортименте и планируется ли его расширение. В целом откуда берете рецептуру?
6. Чем вы
отличаетесь от других отечественных компаний, изготавливающих вяленые
помидоры? Сильна ли конкуренция на рынке Украины?
7. Где и как можно приобрести вашу продукцию?
2. Как происходит процесс вяления томатов и подходит ли данный продукт сыроедам?
3. Откуда появилась идея изготовления вяленых помидоров?
Це достатньо давня історія. Кілька років тому я спробував в одному
ресторані страву, де був соус із в'яленими помідорами. Це було моє перше
знайомство з ними. Відтоді я став використовувати наявні на той час імпортні
в'ялені помідори в домашніх кулінарних експериментах. Проте, через деякий час
зрозумів, що мене не влаштовує або якість або ціна пропонованої продукції, і я
вирішив спробувати приготувати їх самостійно. З якоїсь спроби врешті решт
вийшло і я став займатись такими собі заготовками на зиму, замість домашньої
консервації. Згодом, за схвальними відгуками друзів і знайомих і їх
жартівливими пропозиціями запустити серійне виробництво, ідея таки народилася.
4. Где берете сырье для производства?
Помідори беремо на полях Херсонщини – екологічно чистого регіону
України. Власних ще поки що не вирощуємо, але збираємось. Можливо з наступного
сезону. Також розглядаємо варіанти співпраці з органічними фермерськими
господарствами для випуску органічної продукції.
5. Расскажите о своем ассортименте и планируется ли его расширение. В целом откуда берете рецептуру?
Сьогодні ми пропонуємо 4 види в'ялених помідорів: Класичні, Пікантні,
Оригінальні та Екстра. Відрізняються вони приправами і оліями. Докладніше можна
дізнатись на нашому сайті. В проекті є ще 3 рецептури. Якісь новинки будемо
вводити уже в цьому сезоні. Проте, сильно роздувати асортимент ми не збираємось.
Різноманітність заради різноманітності – це не те, чого ми прагнемо.Всі рецептури і технології мої власні. Звідки я їх беру – із гастрономічного
астралу ;). Там є все, треба тільки вміти вибрати.
Інших вітчизняних компаній сьогодні просто немає. Принаймні мені про
них не відомо. Хоча, багато, так би мовити, колег по цеху, з якими я
познайомився увійшовши в середовище крафтових виробників казали, що і в них
були плани на випуск такої продукції. Та поки що ми самі. Я звичайно не беру до
уваги «кухонних» виробників, що намагаються продавати свої домашні заготовки
через соцмережі чи сайти з оголошеннями. Наразі нам складає конкуренцію
низькоякісний дешевий імпорт (а є якісний і дорогий) і контрабанда.Загалом, у нас є гасло: «Ми не відновлюємо старих традицій – ми
започатковуємо нові». Це означає, що, з одного боку, немає ніяких «бабусиних»
рецептів в'ялених помідорів, як і взагалі традицій виготовлення цього продукту
в Україні; з іншого боку, ми не намагаємось зробити продукт «як італійські» чи
«як грецькі» чи будь-що інше. Ми робимо цілком самостійний автентичний
український продукт, про що говорить і назва. Хочемо, щоб він став дійсно
масовим і, зрештою, відомим не тільки в Україні, але і за її межами.
7. Где и как можно приобрести вашу продукцию?
Нашу продукцію можна замовити сайті: http://ukrtomat.com.ua/. Доставка по Києву та Херсону
адресна, в інші міста через Нову пошту. Також на сайті є карта, де вказані всі
магазини-партнери, з якими ми співпрацюємо. Їх уже чимало на сьогодні і не
тільки в Києві.
Спасибо за
интервью!
Комментариев нет:
Отправить комментарий