среда, 9 мая 2018 г.

ИНТЕРВЬЮ All Alive


Не так давно я рассказывала вам о компании, изготавливающей изделия из дерева. Сегодня открыла для себя творцов не только из дерева, а еще и других природных материалов.
Знакомьтесь, компания All Alive. Со мной пообщался Юрий Марчук - основатель, автор, разработчик, мастер, начальник, фотограф, менеджер, маркетолог, бухгалтер, курьер...


1. Юрий, практически нигде не нашла информации о вашей компании, поэтому просьба рассказать: когда, почему, где появилось ваше дело?
Це не дивно, бо раніше ніхто нас про нас не питав, та й самі не мали, куди про себе написати...
Все починалося в 2014 році. Моя дружина, Настя, почала навчатися Вальдорфській педагогіці та працювати в приватному дитячому садочку в Коцюбинському, під Києвом. А через півроку і я навчатися почав - і ми почали разом в садочку працювати. А там цікаво: іграшки дерев'яні, прості і прекрасні, меблі усілякі гарні, усе живих природних форм та матеріалів. І час від часу щось ламається - треба лагодити, а то цікаво. В такій надихаючій природній атмосфері ми працювали більш ніж півроку, до літніх канікул. А після канікул придумали відкрити ясельну групу в одній кімнаті - і я для тої групи створив майже усі меблі. І ще поки в садочку були - починав робити з дерева різні штуки, на подарунки друзям та родичам. Тож, Настя ясельну групу вела, а мені заняття не було... Посиділи, подумали - а, може, спробувати? - І створили фейсбукову групу, запропонували людям деякі вироби - і воно пішло.
І досі йде.

2. Каков посыл вашей компании?
Дитині потрібна проста, безпечна і натуральна іграшка. Прості іграшки розвивають уяву. Уява в майбутньому дає мудрість. Безпечність дає відчуття безпеки і захищеність, спокій батьків. Натуральні матеріали розвивають всі органи відчуттів - зір, слух, тактильні, нюхові та смакові також).


3. Что было самым сложным на пути от идеи до создания самой компании?
Від ідеї до створення пройшов, мабуть, день. Нічого важкого не запам'яталося. А становлення компанії продовжується безперервно, навіть в нечастих відпустках.

4. Какие материалы используете и где их берете?
Дошки як почали в Коцюбинському закуповувати - так і продовжуємо. Не дивлячись на те, що вже на Закарпатті живем більш ніж півроку. Гіляки і деревця (тільки сухі чи без шансів на виживання) - знаходимо в лісах і парках, всюди і завжди очі шукають красиву деревину.


5. Какой ассортимент? И от чего отталкиваетесь при его разработке: это изделия под заказ или собственное видение?
На даний час - близько 70-80% іграшок, інше - декор для дому: Годинники, Арфи для дверей, дошки для нарізання. Переважно з власного бачення, іноді приходять цікаві замовлення, з яких через власне бачення виростає щось неочікуване...
Також натхнення з інтернету приходить, але завжди проходить через власне бачення і відчуття - своє щось, унікальне виходить.


6. Расскажите о самом интересном изделии? Или самом сложном/простом/мистическом?
Я свої камінчики дерев'яні дуже люблю. Вони одні з найперших, в садочку ще були вигадані у вільний час. Хто б міг подумати, до чого це все виросте! Доречи, саме такого дизайну, забарвлення я ніде в світі не зустрічав. А до мене прийшло якось. І досі радіємо кожен раз при створенні.


7. Что чаще всего приобретают украинцы и только ли украинцы? В целом на какие рынки работаете?
От Камінчики якраз часто, Арфи дверні, Веселки, Овочі з фруктами. Та майже весь асортимент наш люблять, періодами популярність різних виробів підскакує.
Працюємо для українців у фейсбуку та для іноземців на етсі. Зазвичай десь 50/50 останнім часом. Минулої осені Санта Клаусом нон-стоп були, для американських переважно діток, для українців лиш в грудні встигли попрацювати.

8. Кто ваш покупатель: это детки, взрослые, женщины, мужчины? С какими взглядами на жизнь?
Переважно дорослі, переважно жінки. Дітки в інтернеті собі іграшки ще не дуже купляють. Хоча, коли є місце для продажу, де дитина може трішки побавитись - тоді і дитина купити може. Та переважно таки в інтернеті. І жінки - бо жінки частіше займаються вихованням, вибором іграшок і здорового оточення для дитини, наповненням дому атмосферою. Організатори вальдорфських та інших природніх садочків, вихователі теж часто звертаються для наповнення груп.


9. Где можно посмотреть и приобрести Ваши изделия?
fb.com/groups/AllAlive - для українців
etsy.com/shop/AllAlive - для іноземців

10. Возможно вам есть что-то добавить от себя?
Дуже приємно і радісно нести в світ щось прекрасне, знати, що твоя праця дійсно покращує життя конкретних дітей, конкретних батьків, вихователів. Декого ми знаємо особисто, з кимось знайомимось в інтернеті, хтось з нами вже третій рік, хтось зненацька нас знаходить і зацікавлюється. Безмежно вдячні всім покупцям і просто поціновувачам. Ми займаємось своєю справою завдяки вам.

Спасибо за интервью!
Дякую і Вам, було дуже приємно все згадати і побачити зі сторони.







Комментариев нет:

Отправить комментарий