воскресенье, 1 апреля 2018 г.

ИНТЕРВЬЮ Allwoodenbiz


Мне кажется никого не могут оставить равнодушными изделия из настоящего дерева. Вот и я, наткнувшись на просторах интернета на эту удивительную компанию из Тернопольской области не смогла устоять, чтобы не пообщаться с ними ближе.
Секреты деревянного дела открыла Солодовник Оксана менеджер компании Allwoodenbiz

1. Оксана, как я поняла Allwoodenbiz – семейная компания? Муж и еще 5 мастеров делают деревянные изделия, а вы продаете. Верно?

Так, це наша сімейна справа у якій беруть участь здебільшого родичі. Мій чоловік Андрій - головний, він професіонал своєї справи. Він художник, майстер у всіх технічних процесах по дереву. Наші діти Павло і Сюзі у нас усе тестують на цікавість і міцність, інколи доводиться доробляти певні моменти які не включали при розробці продукції, але вони виявились у процесі використання нашими дітьми. Тато мого чоловіка Володя вирізає всі деталі та підготовлює матеріал. Мій брат з Києва Андрій Захаров шліфує та воскує всі вироби, а також займається пакуванням.  Пів року назад до нас приєднався наш друг з церкви Саша Мельник - дизайнер і майстер на всі руки із багатьма  цікавими ідеями (почали втілювати їх), які думаю будуть дуже популярними. Бабуся Люба глядить за дітьми коли я працюю, а це дуже допомагає коли вони не у садку. Також до нас приїжджає  на літо-осінь щоб підготувати всі замовлення до Різдва мій тато Валера з Києва -токар, і не тільки. Інколи двоюрідний брат чоловіка Назар Точений допомагає при потребі. А я надихаю свого чоловіка творити, фотографую, рекламую, спілкуюсь з клієнтами, продаю і веду бухгалтерію.

2. Как давно существуете на рынке и откуда появилась идея создания компании?

Ідея з’явилася у мене, так як мій чоловік - виробник художніх виробів із дерева по професії, його талант не розкривався у роботі на когось, він хотів почати щось своє. Я працювала із дітьми, по професії вчитель молодших класів, у першому експериментальному класі в Україні по Голландській методиці для дітей з особливими потребами. Так моя любов до дітей підштовхнула мене надихнути чоловіка, який в той час шукав нішу для старту, на виробництво дитячих іграшок.
І в маленькій однокімнатній квартирі із шести місячним сином, купивши перший малесенький лобзик, ми почали продавати перші вироби- алфавіти, пазли та різдвяні іграшки.
Через три місяці, молившись та шукаючи Божу волю на наше життя, ми остаточно вирішили що будемо йти в перед, для цього потрібно було залишити все (роботу, місто до якого звикли, частково друзів) і поїхати в село до родини чоловіка і там у маленькому хліві, де були раніше корови та кози, чоловік облаштував майстерню, яка на теперішній час стала в три тази більшою.
На українському ринку ми із 2014року, починали із відкриття Фейсбук- групи, яка досі існує. В рідному місті мого чоловіка Збаражі познайомились з місцевою письменницею Надійкою Гербіш, яка захоплено замовляла нові і нові вироби мого чоловіка й які спеціально були зроблені для її дочки Данусі, це тоді нам дуже допомогло у розвитку асортименту і чудові фото з Данусею не залишали нас без клієнтів. Враховуючи стан економіки наразі в Україні, та стан ринку і попит на продукцію, який не був достатній для подальшого розвитку. Ми почали шукати інші можливості, одною із таких для нас став пошук клієнтів на закордонних ринках, тобто праця на експорт (так званий найвигідніший варіант продажу - із доданою вартістю). І так ми працюємо уже два роки.

3. Что было самым сложным на пути от идеи до создания самой компании?
Найважче було вирішити остаточно чи потрібно нам це чи буде це перспективно, адже для цього потрібно було кинути вже звичний для нас ритм життя і почати усе з нуля. Також обладнання, якого потрібно немало і воно недешеве, тоді не було, але руки чоловіка хоч і довго, але справлялись із заданими цілями.





4. Расскажите немного об ассортименте. Что наиболее востребовано? Как его расширяете, какие новинки можно ожидать в ближайшее время?
Ми виготовляємо:
  • лялькові будиночки з меблями та замки,
  • гойдалки,
  • розвиваючі іграшки (балансири, пазли, букви)
  • різдвяні іграшки,
  • аксесуари для жінок (шпильки та деревця для біжутерії).

Найпопулярніший продукт який в сезон (доріздвяний) був бестселером на міжнародному сайті є будиночки для ляльок із меблями, також балансири користуються популярністю. Нещодавно, приблизно пів року назад, ми найняли на роботу друга, в якого дар дизайнера і який мріяв працювати із деревом. Із того часу ми почали впроваджувати новинки. Наразі у нас появилися машинки з світлом, кожен дизайн якої є унікальним, і ця лінійка з годом стане колекцією, є багато ідей та варіантів, із світлом та без, багато поєднань видів дерева та різноманітні дизайни. Тож чекайте новинок у плані машинок!!! Також будуть нові будинки та замки, буде дитячий магазин та кухня. Цей рік буде найбільш наповнений новинками...

5. Где берете сырье? В принципе из чего делаете свою красоту?
Сировину купляємо у провірених продавців які самі сушать її - це соснова дошка.
Бук ми купили дуже хороший - унікальний, це дерево сохло впродовж 15 років природнім шляхом і має чудову текстуру.
Будиночки та всі вироби із сосни великої площі ми робимо із соснового щита, тобто купляємо вже готову сировину.
А екзотичні породи приходиться шукати, у нас із цим трохи проблематично. Але наразі ми маємо із чим працювати в цьому плані.

6. Где можно посмотреть и приобрести Ваши изделия?
Наші вироби можна побачити
Наші магазини:

7. Возможно вам есть что-то добавить от себя?
Наші вироби користуються популярністю не тільки у батьків, адже ви знаєте що саме батьки купують іграшки, а і у малечі виникає неабиякий інтерес у процесі гри іграшками із природніх матеріалів, особливо коли вони виготовлені руками, дитина відчуває цю теплоту і турботу, бо саме так можна передати свою любов іншим людям (дітям), коли ти вкладаєш у виріб частинку себе.
Цікава історія - у нашої дитини був день народження і ми запросили батьків із їхніми дітьми до нас, у той час був готовий будинок із меблями, який ми поставили для гри. Прийшли 6 хлопців віком від 4 до 7 років. Ми з батьками розговорились і помітили що дітей не чути ось уже дві години. Знайшли ми тих хлопців  засівшими не за гаджетами, а за нашим будиночком, кожен щось тай робив, то переставляв меблі то вкладав ляльок спати... Дуже було цікаво спостерігати за тим як саме хлопці захоплено граються будинком для ляльок, адже є сформоване бачення суспільством що це іграшка для дівчат, а виявляється.....


Спасибо за интервью!

Комментариев нет:

Отправить комментарий