воскресенье, 14 мая 2017 г.

ИНТЕРВЬЮ OLE OP!


Сегодня хочу познакомить вас ну с совсем молодой компанией, начавшей свое существование в текущем году, но по всей видимости, имеющей далеко идущие планы. Знакомьтесь, Намистюк Юлия Николаевна, частный предприниматель, основатель компании OLE OP!

1. Откуда появилась идея создания производства масел холодного отжима?
Ідея здійснювати виробництво олії холодного пресування виникла під час мого навчання в  Київському національному торговельно-економінчому університеті, який я закінчила у 2017 році та здобула ступінь вищої освіти - магістр, за спеціальністю "Технології у ресторанному господарстві". На предметі харчові технології ми вивчали різні види олій, проводили їх лабораторні випробування. І саме там я дізналася про їх неймовірну користь для здоров’я людини. Коли я почала більше поглиблюватися у цю тему, ходити по магазинах та звертати увагу на різні олії та побачила відсутність на ринку справжньої якісної олії, то зрозуміла, що це саме та справа, якою я хочу займатися.

2.  Почему именно фундук? И какие планы на будущее?
Про фундук можу розповідати довго, все починалося із маленького саду фундука, який вирішив посадити мій чоловік. Спільно ми його посадили, а потім почали думати, що можна робити із цими горіхами, і натрапили на ідею віджимати із них олію. Я спробувала це зробити і олія мене приємно здивувала своїм смаком та ароматом. Також у ній містяться лінолева і олеїнова поліненасичені жирні кислоти. Аналогів серед інших олій з таким високим вмістом жирних кислот в олії не існує.
В майбутньому також плануємо віджимати олїі з насіння гарбуза, волоського горіха, льону, можливо соняшника.  

3. Какой ассортимент товара на сегодня и чем он, возможно, уникален? В чем в принципе ваше отличие от аналогичных украинских производителей?
На сьогодні, так як я недавно розпочала свою діяльність, здійснюю віджим лише олїі фундука, також реалізовуємо сам горіх – фундук, та шрот який залишається після віджиму із нього олії.
На що хочу звернути увагу, що я є першою в Україні, що розробила технічні умови (ТУ) на виробництво саме олїі фундука, до цього такі ТУ в Україні ніхто не використовував. На ринку наша олія не має конкурентів серед українських виробників. Якщо взяти європейських виробників, таких як PODOR (виробляють преміальні нерафіновані олії), то ціна їх олії є набагато вищою від нашої (35,9 у.о., тоді як ціна нашої олії у магазинах орієнтовно 8,5-9 у.о.), і я не впевнена, що вона такої ж самої якості.
Технологія виробництва нашої олії, як я вже зазначала, є унікальною, при віджимі  ми використовуємо виключно дерев’яні преси, при виробництві олія не контактує з металом, а відразу розливається у скляну, темну тару. Наша олія не рафінується і не фільтрується, тому ви одержуєте дійсно 100% натуральний, екологічний продукт.
Водночас мінусом цієї технології є невеликий гарантійний термін зберігання продукції – 4 місяці. Після спливу цього строку нашу олію теж можна вживати, але до того, моменту, коли вона починає гіркнути. В принципі як і всі інші олії, коли вони починають гірчити, то це свідчить про їх окиснення і утворення там канцерогенів. Тому коли ви їсте олію, то звертайте увагу на її смак, особливо лляну і оливкову, так як часто вже при покупці їх у магазині вони починають гіркнути.

4. Расскажите немного о пользе выпускаемой вами продукции.
Користь олії фундука, як і самих горіхів важко перебільшити. Але основне, що хочу відмітити, та те, що написано у нас на етикетці, що олія фундука є джерелом здоров’я та довголіття. Вона поліпшує протизапальні, регенеруючі властивості шкіри, сприяє роботі кишечника, виводить токсини та інші шкідливі речовини, знижує рівень холестерину в крові та очищає судини, забезпечує вітамінний та мінеральний баланс в організмі.
Олія фундука також широко застосовується у косметології як протизапальний і очищаючий засіб, яка знімає роздратування шкіри і її почервоніння. Використовується для масажу.


5. Где закупаете сырье? И есть ли какие-то сертификаты качества или иные документы, подтверждающие качество вашей продукции? Потребитель сегодня капризный и доверие имеет не последнюю роль.
Сировину ми закупляємо у наших українських фермерів, в основному із центральної частини України. Самостійно очищаємо горіхи від шкарлупи, після чого здійснюємо віджим ядер.
Ми постійно проводимо лабораторні випробування нашої продукції. Нажаль власної лабораторії у нас немає, тому ми користуємося послугами Хмельницькстандартметрології, яка на наші замовлення проводить відповідні аналізи. Хочу сказати, що показники нашої олїі значно кращі за ті показники, які передбачені нормативними документами.
До прикладу, коли у олії допускається колірне число (мг йоду) не більше ніж 40, то наша олія має – 10, кислотне число нашої олії – 0,17 (допускається не більше 3,0), пероксидне число - 0,28 (допускається не більше 10,0), масова частка фосфоровмісних речових – 0,001 (допускається не більше 0,4), масова частка вологи та летких речових – 0,061 (допускається не більше ніж 0,2). Тому про якість олії говорити зайве.      

6. В последнее время многие отечественные компании принимают участие в каких-либо социальных проектах. Являетесь ли вы и ваша компания участником какого-то социального проекта? Может вы сами тих инициируете или что-то есть в планах?
Нажаль на сьогодні похвалитися цим не можу, так як об’єми виробництва цього не дозволяють. Водночас плани на майбутнє звичайно є і це перш за все турбота про наших дітей.

7. Возможно есть что-то добавить от себя?
Хочу додати від себе, що на сьогодні олія фундука в Україні не має такої ж популярності як в США чи в Європі, де вона широко використовується в ресторанних стравах, її часто вживають в чистому вигляді, готуються різні салати, десерти, тощо.
Водночас, на сьогодні ми працюємо у напрямку поширення цієї олії, розповідаємо про її смакові та корисні властивості, перекладаємо рецепти страв з інших мов на українську, щоб жителі нашої України знали як можна застосовувати цю прекрасну олію. Способи застосування вказаної олії, рецепти, ви найближчим часом зможете побачити на нашому офіційному сайті http://oleop.com.ua/, який на сьогодні наповнюється відповідною інформацією. 

Спасибо за интервью и процветания вашей компании!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий