пятница, 29 июля 2016 г.

ИНТЕРВЬЮ «Украинские вяленые помидоры»


Я очень люблю помидоры и употребляю их в любом виде. А вот недавно познакомилась и с вялеными помидорами, вернее с украинской компанией, их изготавливающей. Чтобы узнать все подробности рынка вяленых помидоров в нашей стране, я пообщалась с Андреем Держипольським, основателем проекта «Украинские вяленые помидоры».

1. Добрый день! Расскажите вкратце о своей компании: как давно работаете, где находится производство, сколько человек в вашей команде?
Працювати ми почали відносно недавно – минулого літа, так що це у нас тільки другий сезон. Виробництво знаходиться в Херсоні, там же, де і помідори, так що шлях віх грядки до банки у них не довгий. Наша команда – це 5 чоловік (не рахуючи найманих працівників), 4 тут в Києві і один в Херсоні.

2. Как происходит процесс вяления томатов и подходит ли данный продукт сыроедам?
Помідори в'яляться в ковекційних сушках при температурі 50-70 градусів протягом кільканадцяти годин. В цьому сезоні хочемо також спробувати в'ялити на сонці. Це інший процес, ніж ковеційна сушка, може тривати 7-14 днів в залежності від різних факторів. Помідори при цьому можуть нагріватись десь до 50 градусів. Так чи інакше, наш кінцевий продукт – в'ялені помідори в банках, підлягає стерилізації на останній стадії виробництва, так що порекомендувати його сироїдам нажаль не можу.

3. Откуда появилась идея изготовления вяленых помидоров?
Це достатньо давня історія. Кілька років тому я спробував в одному ресторані страву, де був соус із в'яленими помідорами. Це було моє перше знайомство з ними. Відтоді я став використовувати наявні на той час імпортні в'ялені помідори в домашніх кулінарних експериментах. Проте, через деякий час зрозумів, що мене не влаштовує або якість або ціна пропонованої продукції, і я вирішив спробувати приготувати їх самостійно. З якоїсь спроби врешті решт вийшло і я став займатись такими собі заготовками на зиму, замість домашньої консервації. Згодом, за схвальними відгуками друзів і знайомих і їх жартівливими пропозиціями запустити серійне виробництво, ідея таки народилася.

4. Где берете сырье для производства?
Помідори беремо на полях Херсонщини – екологічно чистого регіону України. Власних ще поки що не вирощуємо, але збираємось. Можливо з наступного сезону. Також розглядаємо варіанти співпраці з органічними фермерськими господарствами для випуску органічної продукції.

5. Расскажите о своем ассортименте и планируется ли его расширение. В целом откуда берете рецептуру?
Сьогодні ми пропонуємо 4 види в'ялених помідорів: Класичні, Пікантні, Оригінальні та Екстра. Відрізняються вони приправами і оліями. Докладніше можна дізнатись на нашому сайті. В проекті є ще 3 рецептури. Якісь новинки будемо вводити уже в цьому сезоні. Проте, сильно роздувати асортимент ми не збираємось. Різноманітність заради різноманітності – це не те, чого ми прагнемо.Всі рецептури і технології мої власні. Звідки я їх беру – із гастрономічного астралу ;). Там є все, треба тільки вміти вибрати.


6. Чем вы отличаетесь от других отечественных компаний, изготавливающих вяленые помидоры? Сильна ли конкуренция на рынке Украины?
Інших вітчизняних компаній сьогодні просто немає. Принаймні мені про них не відомо. Хоча, багато, так би мовити, колег по цеху, з якими я познайомився увійшовши в середовище крафтових виробників казали, що і в них були плани на випуск такої продукції. Та поки що ми самі. Я звичайно не беру до уваги «кухонних» виробників, що намагаються продавати свої домашні заготовки через соцмережі чи сайти з оголошеннями. Наразі нам складає конкуренцію низькоякісний дешевий імпорт (а є якісний і дорогий) і контрабанда.Загалом, у нас є гасло: «Ми не відновлюємо старих традицій – ми започатковуємо нові». Це означає, що, з одного боку, немає ніяких «бабусиних» рецептів в'ялених помідорів, як і взагалі традицій виготовлення цього продукту в Україні; з іншого боку, ми не намагаємось зробити продукт «як італійські» чи «як грецькі» чи будь-що інше. Ми робимо цілком самостійний автентичний український продукт, про що говорить і назва. Хочемо, щоб він став дійсно масовим і, зрештою, відомим не тільки в Україні, але і за її межами.

7. Где и как можно приобрести вашу продукцию?
Нашу продукцію можна замовити сайті: http://ukrtomat.com.ua/. Доставка по Києву та Херсону адресна, в інші міста через Нову пошту. Також на сайті є карта, де вказані всі магазини-партнери, з якими ми співпрацюємо. Їх уже чимало на сьогодні і не тільки  в Києві.

Спасибо за интервью!

Комментариев нет:

Отправить комментарий